Ingrediente:
(pentru 6 porții)
- 2 ouă mari bătute ușor,
- 2 căni de lapte dulce,
- 6 linguri de unt nesărat, topit (plus o cantitate suplimentară pentru ungerea tăvii),
- 1/2 cană de smântână,
- 2 căni de mălai fin,
- 3/4 căni de făină obișnuită,
- 1 linguriță de zahăr,
- 2 lingurițe de praf de copt,
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu,
- 2 căni de brânză feta rasă (circa 350 g), (se poate înlocui cu telemea maturată),
- Fâșii de ardei roșu copt pentru servit (opțional).
Mod de preparare:
1. Se preîncălzește cuptorul la 200°C cu grilajul fixat în centru.
2. Într-un castron mare, se amestecă primele patru ingrediente.
3. Într-un alt castron, se cern mălaiul, făina, se daugă praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
4. Se bat cu telul ingredientele uscate (din castronul 2) în mixtura cu ouă (din castronul 1), până la omogenizare completă.
5. Se adaugă brânza feta și se bate compoziția până la amestecare completă.
Aluatul se lasă să se odihnească 10 minute!
6. Se unge cu unt o tavă de copt de 22 x 22 x 5 cm. Se toarnă aluatul în tavă și se uniformizează cu o spatulă.
7. Se introduce tava în cuptor și se lasă până se rumenește puțin și se simte fermă la atingere (circa 35 - 40 de minute). Dacă cuptorul e prea încins, se mai reglează temperatura.
Se servește caldă, eventual cu ardei copți sau lângă un pahar de lapte sau iaurt.
De asemenea, se poate servi alături de alte feluri de mâncare, cum ar fi, de exemplu, o omletă.
Dacă rămâne până a doua zi, se poate tăia cubulețe și amesteca cu cuburi de brânză de burduf, după care se adaugă deasupra câteva linguri de smântână (frecată cu puțină apă rece), se presară cu brânză rasă (mozarella) sau parmezan ras și se lasă la cuptor pentru 10 minute sau până vedem că brânza s-a topit și a prins o culoare aurie.
Se servește caldă sau chiar fierbinte.
În rețeta de față am folosit jumătate din cantități (3 porții).
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2025 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu