vineri, 23 august 2024

PÂINE SIMPLĂ CU APĂ MINERALĂ

Ingrediente:

650 g făină albă de grâu,

2 linguri de ulei,

1 linguriță sare,

1 linguriță zahăr,

25 g drojdie proaspătă sau 7 g uscată (1 plic),

350 ml apă minerală.


Mod de preparare:

Se face maiaua din drojdie, zahăr, 2 linguri de apă călduță și 2 linguri de făină, se acoperă și se lasă să crească (aproximativ 20 - 30 de minute).



În vasul cu restul de făină cernută se adaugă maiaua, uleiul, apa minerală și sarea. Apa se adaugă treptat, pentru a ajusta aluatul în funcție de făină, care poate absorbi mai multă sau mai puțină apă. Se frământă până când aluatul e elastic și se desprinde de pe mâini. Se presară cu puțină făină sau se unge cu puțin ulei și se lasă la dospit, în vasul acoperit, pentru circa o oră, într-un loc călduț. 


Când volumul aluatului s-a dublat, se scoate aluatul, se modelează și se  pune pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se acoperă din nou și se mai lasă pentru 20-30 de minute.

Se pune tava la copt în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. Dacă se arde prea tare deasupra, se acoperă cu folie de aluminiu și se mai lasă să se coacă până când e gata (putem face testul cu scobitoarea).


Aici am folosit o formă de silicon.

Se scoate pâinea și se pune pe un șervet sau blat de lemn, acoperind-o cu alt șervet curat până se răcește la temperatura camerei. Se poate servi după circa două ore.


Poftă bună!


Max's concept.

© Copyright 2024 MAX'S CONCEPT




Niciun comentariu: