Ingrediente:
1 cutie mică de mazăre boabe,
2 bucăţi de avocado,
2 linguriţe ulei de avocado,
1 lămâie mică,
1/4 linguriţă pudră de ghimbir,
1/2 sau 1 lingură cu sirop de agave,
un pumn de mărar verde,
2 linguriţe pudră de usturoi,
1 linguriţă rasă de sare.
Notă: Dacă nu avem pe moment, putem înlocui uleiul de avocado cu cel de floarea soarelui şi siropul de agave cu 1 linguriţă de miere de albine fluidă.
Mod de preparare:
Scoatem conţinutul conservei şi turnăm mazărea boabe într-o strecurătoare, apoi o clătim cu un jet de apă rece, după care o punem într-o cratiţă cu atâta apă cât să o acopere şi o dăm în fiert 1 - 2 clocote. O strecurăm şi o punem la răcit, dar păstrăm şi apa în care a fiert. (Dacă este suficient de moale, atunci doar o clătim.)
Spălăm mărarul şi îl tocăm (doar frunzele). Spălăm fructele de avocado, le tăiem în două, le scoatem sâmburii şi apoi, cu o linguriţă, scoatem miezul, pe care îl tăiem în 3 - 4 bucăţi şi îl punem în blender, împreună cu zeama de lămâie, sarea, uleiul de avocado, ghimbirul, mărarul, pudra de usturoi şi puţină apă rămasă de la mazărea fiartă (vreo 2-3 linguri, după cât dorim să iasă de fluid sau tare preparatul).
Adăugăm boabele de mazăre şi mixăm totul, mai întâi la viteză mică, apoi, după ce arată mărunţite bine, mutăm la o viteză mai mare.
Scoatem pasta obţinută într-un vas curat şi o punem la frigider pentru minim o oră.
Servim cu felii de pâine, de preferinţă prăjită sau, şi mai bine, cu pâine prăjită unsă cu foarte puţin unt şi frecată cu un căţel de usturoi incizat.
Notă: Avocado este cea mai bună sursă de grăsime pe care o putem introduce în corp.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2016 MAX'S CONCEPT