(pentru 4 porții)
600 ml supă limpede de legume,
1 frunză de dafin,
175 g orez arborio,
50 g brânză rasă (Cheddar sau alta la alegere),
1 gălbenuș,
1 lingură de făină,
2 linguri pătrunjel verde tocat,
sare, piper negru măcinat,
parmezan ras.
Pentru sosul aromat:
1 lingură ulei de măsline,
1 ceapă curățată și tăiată peștișori,
2 căței de usturoi zdrobiți,
1 conservă de 400 g roșii în suc propriu,
1 lingură busuioc proaspăt, tocat,
1 lingură zahăr,
sare după gust.
Mod de preparare:
1. Orezul se pune la înmuiat în apă cu o oră înainte.2. Turnați supa într-o oală încăpătoare și adăugați frunza de dafin; puneți oala pe foc și, când supa începe să fiarbă, adăugați orezul, amestecați bine, acoperiți oala și lăsați orezul să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. (Dacă nu aveți supă, puteți folosi apă în care ați dizolvat 1 cub de concentrat de supă de legume).
4. Când s-a răcit, încorporați în orez brânza rasă, gălbenușul, făina și pătrunjelul (în lipsa celui verde, se poate pune și uscat). Potriviți gustul cu sare și piper, apoi formați chifteluțe de mărimea unei nuci pe care le veți pune în frigider, acoperite, până ce preparați sosul.
5. Pentru a prepara sosul, începeți prin a încinge uleiul într-o tigaie (sau o cratiță cu coadă) încăpătoare și căliți ceapa timp de 5 minute. Adăugați usturoiul zdrobit și lăsați pe foc încă 2-3 minute.
6. Adăugați în tigaie roșiile din conservă (tăiate cuburi, dacă sunt întregi), amestecați ușor și lăsați-le să fiarbă la foc domol timp de 5 minute, apoi adăugați busuiocul tocat și potriviți gustul cu sare și piper.
7. Puneți cu mare grijă chifteluțele în sosul care fierbe și lăsați-le pe foc încă 10 minute, până când sosul începe să scadă. Dacă vreți ca sosul să fie mai gros, adăugați și o lingură de făină amestecată bine cu apă rece.
8. Puneți mâncarea în farfurii individuale, presărați deasupra fiecăreia parmezan ras și serviți imediat.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu