1 kg spanac,
3 ouă,
50 ml ulei de măsline,
1 buc. lămâie,
sare, piper, după gust.
Mod de preparare:
Se spală spanacul frunză cu frunză sub jet de apă rece, apoi se opărește un minut în apă clocotită cu sare.
Se scurge de apă și se lasă să se răcească. Se taie șuvițe și se pune într-un castron mai mare.
Se fierb ouăle de consistența dorită (timp de 7 - 8 minute), se curăță de coajă, se taie felii și se adaugă peste spanac.
Se scurge sucul de la o jumătate de lămâie, iar cealaltă jumătate se taie în felii pentru decor.
Se amestecă sucul de lămâie cu uleiul de măsline, sarea și piperul, și se toarnă peste spanac și ouă. Se amestecă cu grijă, pentru a nu sfărâma ingredientele.
Pentru cantități mai mici de spanac, se reduc proporțional și celelalte ingrediente. De altfel, proporția ingredientelor poate fi adaptată după gustul fiecăruia.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu