100 g morcovi,
100 g mazăre,
100 g porumb,
100 g ciuperci (aici am folosit porcini),
50 g ardei colorat,
sau alte legume fierte la alegere,
sau alte legume fierte la alegere,
2 pliculețe de gelatină,
sau agar agar,
sau agar agar,
2 lingurițe de sare,
1 linguriță rasă piper măcinat.
Mod de preparare:
Se fierb legumele separat, se scurg de apă și se lasă la răcit.
Se taie în felii sau cuburi, după caz, și se așează în recipiente astfel:
- morcovii se taie cubulețe;
- mazărea și porumbul se pun așa cum sunt;
- ciupercile curățate se taie felii subțiri.
Se dizolvă gelatina în puțină apă, se condimentează cu sare și piper, apoi se toarnă peste legume și se completează cu zeamă, până când acestea sunt perfect acoperite.
Dacă nu folosiți gelatină, puteți folosi varianta vegană agar-agar, așa cum am făcut eu în cazul de față. Se procedează conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La 1/2 litru de apă, se pun 2 lingurițe de agar-agar, se amestecă bine să nu rezulte cocoloașe și se lasă să stea 5 minute, apoi se dă în fiert 5 minute, amestecând continuu. Se lasă să se răcească puțin, dar nu de tot, și se toarnă călduț peste legume.
Pentru ca aspicul să se scoată mai ușor din forme, acestea, după ce sunt scoase de la frigider, se introduc în apă fiartă timp de 10 - 20 de secunde, apoi se răstoarnă imediat pe farfuria de servit.
Pentru ca preparatul rezultat să nu fie fad, trebuie să fie bine condimentate legumele sau/și compoziția cu gelatină sau agar-agar, după gust. Putem adăuga, de exemplu, și boia sau usturoi pisat, cimbru, etc.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu