luni, 8 aprilie 2019

STUFAT DE CARNE VEGANĂ (SEITAN)


Ingrediente:

Seitan gata preparat (330 ml),
1 cutie de roșii tăiate în suc propriu (400 gr),
3 linguri de ulei de măsline,
3 cepe,
1 căpățână de usturoi,
1 căpățână de salată verde,
leuștean, mărar, pătrunjel verde,
2 foi de dafin,
3 lingurițe rase de sare,
piper măcinat după gust,
2 lingurițe boia,
2 linguri făină albă.


Mod de preparare:

1. Salata se spală frunză cu frunză și se lasă la scurs. 
2. Se clătesc bucățile de șeitan și se taie în cuburi uniforme.


3. Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt, apoi se pune la călit cu 3 linguri de ulei de măsline. Se poate adăuga și o  lingură de ghee dacă aveți. 


4. Se adaugă seitanul și se lasă să se călească împreună 1 minut.

5. Se adaugă sarea (2 lingurițe), usturoiul tocat și boiaua și la final o cană de apă curată. Se lasă să fiarbă împreună sub capac circa 10 minute.

6. Se adaugă roșiile cu sucul de roșii și foile de dafin și se mai lasă să fiarbă 10 minute. 


7. Tăiem salata verde în fâșii mai late, tocăm verdeața (leușteanul, mărarul și pătrunjelul).
Adăugăm salata verde și mărarul și lăsăm să fiarbă circa 15 minute (după ce se înmoaie și scade, punem capacul).




8. Frecăm făina albă cu puțină apă rece și o adăugăm la mâncare, amestecând ușor ca să nu se facă cocoloașe. Se lasă să mai fiarbă 10 minute.

9. La sfârșit, adăugăm încă puțină sare (1 linguriță), piperul măcinat și presărăm pătrunjelul verde. Lăsăm să se odihnească cu capacul acoperit.

Se servește simplă, alături de felii de pâine integrală.




Poftă bună! 

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: