miercuri, 27 februarie 2019

PASTE PENNE CU VINETE ȘI SOS DE ROȘII


Ingrediente:

2 vinete,
250 g paste (penne),
500 g roșii proaspete,
1 linguriță sare,
4-5 căței de usturoi (sau după gust),
1 ceapă mică,
1 linguriță rasă boia dulce,
1 legătură mărar verde,
1 legătură pătrunjel verde,
1 lingură rasă zahăr,
ulei pentru prăjit vinetele și ceapa,
1 cub concentrat de legume (opțional),
piper proaspăt măcinat, 
brânză la alegere (mozarella rasă, raspadura, etc.),
parmezan ras,
busuioc verde pentru decor.

Mod de preparare:

Se toacă ceapa și se trece usturoiul prin presă. Roșiile tăiate în 2 - 4 bucăți (depinde de mărime), împreună cu mărarul verde, se pun într-un mărunțitor de legume (blender) pentru a obține o pastă omogenă.





Se taie vinetele în felii și apoi feliile în cuburi.



Într-un vas, se pune o ceașcă de ulei și se lasă să se înfierbânte. Se trec pe rând cuburile de vinete ca să se rumenească puțin, apoi se scot pe o hârtie absorbantă.





După ce au fost prăjite toate vinetele, în uleiul rămas se pune ceapa și usturoiul și se lasă la călit 1-2 minute, timp în care se amestecă să nu se ardă. Se adaugă pasta de roșii, sarea, zahărul, boiaua de ardei și când clocotește, se adaugă și cubul concentrat de legume. Se lasă să fiarbă circa 10 minute, apoi adăugăm vinetele și le lăsăm să fiarbă în sosul de roșii.



Separat, se pun la fiert pastele în apă clocotită în care s-a adăugat sare grunjoasă. Se lasă să fiarbă sub capac circa 10-15 minute (a se vedea și indicațiile de pe ambalaj). 
Când apa devine albă complet, sunt gata. 


Se lasă să se odihnească sub capac. 


Nu aruncăm apa rămasă de la fierberea pastelor pentru că o vom folosi!

Din apa de la paste, se ia cu un polonic și se mai adaugă în compoziția de roșii cu vinete pentru a o aduce la consistența dorită. Când sosul e gata, se adaugă pastele în el și se amestecă ușor. 



Se pune brânza dorită și se lasă să mai dea un clocot. 



Se ia vasul de pe foc, apoi se adaugă pătrunjelul verde tocat și se presară parmezanul. 



Se lasă să se odihnească 5 minute sub capac, apoi se distribuie în farfurii pentru paste. La servire, se mai poate adăuga puțină apă de la pastele fierte pentru a se forma un mic sos. Se servesc calde sau chiar fierbinți.





Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: