Ingrediente:
Pentru clătite:
100 g făină albă fină (000),
1 ou plus 1 albuș,
1 lingură ulei,
1 lingură rom alb,
1 plic zahăr vanilat,
1 vârf de cuțit sare,
200 ml lapte dulce.
200 ml lapte dulce.
Pentru umplutură:
400 g brânză de vaci,
1 lingură de smântână dulce,
50 - 75 g zahăr pudră (după gust),
1 plic zahăr vanilat,
30 - 50 ml rom alb
sau câteva picături de esență de rom,
50 g stafide,
1 gălbenuș crud,
coajă de lămâie rasă (opțional).
Pentru umplutură procedăm astfel:
Înmuiem stafidele în romul alb.
Frecăm gălbenușul cu zahărul și adăugăm treptat brânzica de vaci și smântâna. Omogenizăm bine până când compoziția devine cremoasă.
Adăugăm restul ingredientelor: zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, stafidele cu rom cu tot.
Pentru montaj procedăm astfel:
Într-o tavă de cuptor rotundă așezăm pe rând câte o clătită, alternativ cu 3-4 linguri de umplutură pe care o distribuim uniform.
Procedăm astfel până când terminăm toate componentele, având grijă ca ultima dată să fie o clătită.
Punem tava la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, pe poziția din mijloc (sau la foc mediu pentru 20 de minute).
Scoatem tava și o lăsăm să se răcească.
Sunt bune calde, dar și reîncîlzite dacă sunt păstrate la frigider până a doua zi.
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu