vineri, 15 februarie 2019

ȘALĂU ÎN SOS CURRY


Ingrediente:

600 g pește (aproximativ),
2 lingurițe curry,
1 linguriță rasă curcuma,
1 linguriță nucșoară,
1 linguriță rasă gram masala,
1 linguriță zahăr,
1/2 linguriță pudră de ghimbir,
sucul de la 1/2 de limette,
3 căței de usturoi,
2 linguri ulei,
200 - 400 ml apă caldă, 
1 cub concentrat de legume,
1 ceapă mică albă,
1 linguriță pudră de coriandru,
sare după gust,
1/4 linguriță praf de chilli,
2 foi de dafin,
3 cuișoare,
30 g unt.

Mod de preparare:

Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Punem uleiul într-o tigaie antiaderentă și, când s-a încălzit, adăugăm ceapa și usturoiul. Le sotăm câteva secunde, adăugând și untul între timp, apoi adăugăm fileurile de pește și le presărăm cu: curry, curcuma, ghimbir, chilli, zahăr, nucșoară, gram masala, coriandru și sare. 



Amestecăm pe foc mediu cam 2 minute, apoi adăugăm zeama de limette și apa caldă în care am dizolvat cubul concentrat pentru supă. Adăugăm cuișoarele și foile de dafin.




Fierbem peștele circa 15 minute sau până sosul capătă o consistență cremoasă. 
Peștele nu se amestecă, ci se învârte cratița cu totul din când în când, deoarece e foarte fraged și se sfărâmă.


Stingem focul și servim peștele imediat, alături de o garnitură din orez basmati sau de cușcuș cu tarhon, pe care o preparăm separat. 




Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: