miercuri, 19 septembrie 2018

OUĂ LA CUPTOR CU PRAZ


Ingrediente:

1 tulpină de praz,
50 g unt plus încă puțin pentru uns,
1 praf de nucșoară,
2 ouă,
sare,
piper,
2-4 căței de usturoi (opțional).



Mod de preparare:

Se taie firul de praz în două, pe lungime, apoi se feliază subțire. Se topește untul într-o tigaie mică cu pereți înalți sau una obișnuită, apoi se adaugă prazul și se sotează pe foc mediu (aproximativ 5 minute). Adăugăm și usturoiul feliat. 
Amestecăm din când în când ca să nu se ardă pe fundul cratiței și când vedem că s-a înmuiat înseamnă că e gata. Se asezonează cu sare, piper și nucșoară.


Se adaugă 3-4 linguri de apă caldă, se acoperă cu un capac și se lasă la călit încă 5 minute.
Între timp, se încinge cuptorul la 180 grade C/treapta 4 gaz și se ung cu unt 2 vase ramekin. Se distribuie prazul în cele 2 vase și se sparge câte un ou în fiecare. 





Se pun vasele într-o tavă pentru copt mai adâncă și se toarnă apă clocotită până la jumătatea vaselor ramekin, apoi se dau la cuptor timp de 15 minute. Dacă vrem ca oul să rămână mai moale, reducem la 10 minute.



Se asezonează cu puțin piper și se servește.




Poftă bună!


Niciun comentariu: