Ingrediente:
500 g de fructe de pădure mixte
(mure, zmeură, afine, căpșune),
3 gălbenușuri,
65 g de zahăr extrafin (1/3 din cană),
2 linguri de lichior de portocale
(sau altul care să dea aroma dorită),
coajă rasă fin de la 1/2 lămâie.
Mod de preparare:
Se taie pe din două fructele mari, apoi se distribuie toată cantitatea în 4 vase individuale termorezistente.
Ca alternativă, se pot distribui într-un vas mai mare termorezistent.
Se încinge grătarul cuptorului (funcția grill).
Se freacă gălbenușurile cu zahărul și lichiorul într-un vas termorezistent. Se pune vasul peste altul în care fierbe apă clocotită (dar încet) și se fierbe pe baia de aburi (bain-marie). Se lasă la foc mic timp de 5-8 minute, timp în care amestecăm continuu. Amestecul nu se lasă să fiarbă.
Se ia castronul de pe baia de aburi, se încorporează coaja rasă de lămâie, apoi se toarnă zabaionul peste fructe.
Se pune vasul sub grătarul cuptorului și se gratinează fructele timp de 5-10 minute sau până se rumenește frumos suprafața.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu