Ingrediente:
3 dovlecei mici (sau 2 mai mari),
2 ouă,
3 căței de usturoi,
1/4 linguriță piper măcinat,
2 linguri de făină,
mărar verde sau uscat,
100 g mozarella rasă sau cașcaval ras (opțional),
mărar verde sau uscat,
100 g mozarella rasă sau cașcaval ras (opțional),
150 ml ulei.
Mod de preparare:
Dovleceii curățați de coajă, spălați și scurși de apă, se rad într-un castron, se adaugă sare și se lasă deoparte, aproximativ o oră, ca să-și lase apa.
După aceasta, se storc bine presându-i între palme și se pun în alt castron. Se adaugă ouăle, făina, usturoiul zdrobit, frunzele de mărar tocate mărunt și piper după gust, opțional brânza rasă (dacă punem și brânză, atunci micșorăm cantitatea de sare), amestecând bine totul.
Se ia cu o lingură din compoziție și se pun chifteluțele într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc. Dacă vrem să fie mai rumenite, le punem într-o tavă, la cuptor la 150 de grade, pentru 10 minute.
Se servesc calde, dar sunt bune și reci. La servire, se mai poate adăuga o lingură de smântână sau iaurt cremos sau un sos de usturoi.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu