1 litru de lapte,
4 ouă,
150 g zahăr,
1 pachet zahăr vanilat,
1 linguriţă esenţă de vanilie sau
seminţele de la o păstaie de vanilie.
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert împreună cu zahărul şi seminţele de la păstaia de vanilie sau zahărul vanilat. Dacă folosim esență de vanilie, o punem după ce luăm laptele de pe foc.
Într-un castron, se bat ouăle întregi cu un vârf de cuțit de sare, peste care se va turna, încetul cu încetul, laptele cu zahărul şi vanilia, apoi se strecoară.
Se toarnă apă clocotită în tavă, cu grijă ca să nu intre apă în ceşti. Ceştile vor fi aşezate într-o tavă pentru cuptor în aşa fel încât apa să poată circula printre ele.
Se dă tava la cuptor. Focul trebuie potrivit astfel ca apa să nu fiarbă în clocote mari şi să ajungă în ceşti.
Crema în ceşti de mărime potrivită se ţine în cuptor aproximativ 40 de minute, la foc domol. Pentru că am pus compoziția în cești mari, am programat cuptorul la 60 de minute, la aproximativ 165 de grade. Când ceştile sunt mici, se ţin mai puţin.
Se încearcă dacă e gata scoţând o ceaşcă şi aplecând-o într-o parte. Crema trebuie să se ţină fără să fie prea întărită. Se scoate tava şi se lasă să se răcească în apa în care au fiert.
Crema se poate servi puțin călduţă sau rece.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu