sâmbătă, 28 aprilie 2018

SPARANGHEL ÎNĂBUȘIT


Ingrediente:

500 g sparanghel (alb sau verde),
4 linguri ulei de măsline,
200 ml apă caldă în care am dizolvat un cub concentrat de legume,
1 linguriță rasă de sare,
1/4 linguriță boia dulce,
3 - 4 căței de usturoi.

Mod de preparare:

Se spală sparanghelul și se taie cam la 5 cm sub vârfuri sau unde vedem că începe partea lemnoasă.



Se încinge uleiul într-o cratiță antiaderentă și se pune sparanghelul să se rumenească 5 minute împreună cu usturoiul tăiat felii subțiri. Se întoarce din când În când ca să se rumenească peste tot. 



Se sărează și se presară cu boia, apoi se stinge cu apa caldă și se lasă să fiarbă sub capac de sită până când se evaporă apa. Cine dorește poate adăuga la sfârșit 2 - 3 linguri de vin alb și le mai lasă 1 minut. 



Când e gata, se scoate într-un bol curat. 

Se servește simplu sau alături de alte preparate, cum ar fi friptură de ciuperci pleurotus și melci din cartofi rumeniți în unt și presărați cu parmezan, ca în exemplul de față.



Poftă bună!