sâmbătă, 28 aprilie 2018

FRIPTURĂ DE PLEUROTUS


Ingrediente:

500 g ciuperci pleurotus (de preferință mai mari),
1 lingură drojdie inactivă,
1/2 linguriță sare,
1 lingură oregano uscat,
4 linguri ulei de măsline extravirgin,
1 linguriță granule de usturoi.

Mod de preparare:

Spălăm ciupercile, le scrugem de apă și le tăiem codițele tari.
Într-o tavă pentru cuptor antiaderentă punem uleiul și îl distribuim uniform, apoi așezăm ciupercile una lângă alta cu fața în jos. Le presărăm cu sare, oregano, granule de usturoi și drojdia inactivă. 



Le punem la cuptor la 175 de grade pentru 30 - 40 de minute. Spre sfârșit, putem mări temperatura la 200 de grade. 



Le scoatem într-un bol curat. Dacă vrem să fie mai picante, putem presăra puțin piper proaspăt măcinat la servire.



Se pot servi simple, sub formă de sandviș cu adaosuri de murături sau crudități sau ca fel principal de mâncare lângă o  garnitură, cum ar fi cea de cartofi și sparanghel înăbușit, ca în exemplul nostru.


Poftă bună!