sâmbătă, 10 martie 2018

SCOICI (MIDII) ÎN SOS DE SMÂNTÂNĂ


Ingrediente:

1 cutie midii congelate,
1 cutie de smântână pentru gătit (200 g),
25 g unt,
1 cub concentrat de legume,
1/2 lămâie (folosim zeama),
3 căţei de usturoi,
1 lingură ulei de măsline,
1 linguriţă rasă de sare, 
chilli,
oregano,
cimbru,
1 vârf de linguriţă de zahăr,
1/2 - 1 lingură făină,
1 mână de frunze de busuioc,
piper (la servire).

Mod de preparare:

Se lasă midiile la decongelat, apoi se trec rapid sub un jet de apă şi se lasă să se scurgă într-o sită.



Într-o cratiţă, se pune untul şi uleiul la topit, apoi se adaugă căţeii de usturoi tocaţi şi midiile şi se lasă să se rumenească 2 minute.
Separat, dizolvăm cubul concetrat de legume în 200 ml apă. Când apa e caldă, o turnăm peste midii. Adăugăm condimentele şi lăsăm să fiarbă aproximativ 5 minute.


Adăugăm smântâna diluată cu 2 linguri de apă rece.
Dacă vrem să iasă un sos consistent, frecăm şi 1/2 lingură de făină cu apă rece şi adăugăm peste mâncare. Lăsăm să mai fiarbă 5 minute.

Când e gata, închidem focul şi adăugăm zeama de lămâie. Spălăm şi tocăm frunzele de busuioc şi le presărăm peste mâncare. Distribuim în farfurii. 

Se serveşte fierbinte, eventual cu piper proaspăt măcinat presărat deasupra.




Poftă mare!

Niciun comentariu: