2 ouă,
2 linguri de zahăr,
3 linguri de griş,
300 ml lapte,
vanilie,
fructe la alegere,
stafide.
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu un vârf de linguriţă de sare.
Se freacă zahărul cu gălbenuşurile. Adăugăm grişul (nefiert) peste gălbenuşuri, apoi adăugăm și albuşurile bătute.
Punem fructele dacă dorim (pe cele umede le tăvălim prin făină) şi stafidele. Putem înlocui stafidele cu fructe confiate pentru checuri, care se găsesc în comerț.
Punem compoziţia într-un vas tapetat cu ulei şi făină sau hârtie pentru copt.
Când e gata, scoatem coca din cuptor şi turnăm peste ea laptele fierbinte. Laptele va fi absorbit imediat și coca se va umfla puțin. Apoi putem presăra un plic de zahăr vanilat cu adaos de scorțișoară.
Cine preferă, poate adăuga și un moț de frișcă la servire.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu