vineri, 9 februarie 2018

SOS DE ROŞII PENTRU LEGUME SOTATE


Ingrediente:

2 linguri pastă de roşii,
50 g unt sau 50 ml ulei,
1 linguriţă zahăr,
puţin cimbru,
1 frunză de dafin,
1 linguriţă pătrunjel verde tocat mărunt,
piper, 
sare.


Mod de preparare:

Din 5 - 6 roşii bine coapte, fierte şi trecute prin sită, se obţine un piure de roşii. O altă variantă este să folosim pastă de roșii din comerț.

Pasta de roşii se subţiază cu puţină apă. Se adaugă zahărul, cimbrul (poate fi şi crenguţă), frunza de dafin, se sărează, se adăuga și alte condimente din plante dorite, după gust, şi se pune la fiert cu vasul acoperit. 


Plante uscate pentru pizza


După ce sosul a fiert, se adaugă untul sau uleiul, se mai dă într-un clocot şi se ia de pe foc. Se scoate crenguţa de cimbru şi dafinul şi se adaugă pătrunjel verde. Se poate adăuga și piper măcinat dar la sfârșit, când e gata.

Se serveşte fierbinte alături de diferite preparate, în special  legume sotate.



Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT


Niciun comentariu: