duminică, 14 ianuarie 2018

CARTOFI NATUR AROMAȚI


Ingrediente:

600 g cartofi,
2 linguri de ulei,
1 linguriță sare,
3 căței de usturoi,
1 linguriță chimen,
25 g unt,
plante aromatice: rozmarin, tarhon, pătrunjel verde, mărar, la alegere.

Mod de preparare:

Cartofii se curăță, se spală și se taie în cuburi de circa 3 cm.

Se pun la fiert în apă cu sare (apă doar cât să-i acopere puțin), la care adăugăm toate celelalte ingrediente: uleiul, plantele aromatice, cățeii de usturoi tăiați mărunt și chimenul. Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute, timp în care apa va scădea și uleiul și restul aromelor vor fi absorbite de cartofi. Când apa a scăzut, adăugăm untul și îi lăsăm să se rumenească 1 - 2 minute.


Se scot cartofii pe farfuria de servit. Cine dorește, poate presăra puțin piper măcinat și pătrunjel verde tocat. 
Se servesc imediat.



Poftă bună !


Trimiteți un comentariu