duminică, 14 ianuarie 2018

OUĂ OCHIURI LA CAPAC


Ingrediente:
(pentru 1 porție)

2 - 3 ouă,
2 linguri de ulei,
20 g unt,
sare, 
piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare:

Pentru fiecare porție lucrăm separat, astfel:

Spargem ouăle într-un bol. 



Cratița în care vor fi preparate se pune pe foc să se încălzească. După 1 - 2 minute, punem uleiul și untul să se topească (foarte puțin, pentru că dacă îl lăsăm prea mult se arde), apoi lăsăm să alunece ouăle dintr-o dată în cratiță, distanțăm puțin gălbenușurile și punem imediat capacul. Potrivim flacăra la mediu.

Ouăle se vor prăji sub capac în așa fel încât albușul va crește puțin și va fi ușor pufos, iar gălbenușurile din interior vor rămâne moi. 

Verificăm după 2 - 3 minute și, dacă albușul e închegat în totalitate, luăm cratița de pe foc și o punem pe masă, la servit. Nu se lasă mai mult, ca să nu se întărească gălbenușurile, pentru că nu vor mai fi la fel de bune. 

Se servesc direct din cratița în care au fost preparate.
La servire adăugăm sare și piper proaspăt măcinat.

Din punctul meu de vedere, sunt cele mai gustoase ochiuri, de aceea îmi fac câte trei o dată.







Poftă bună !