(pentru 6 porţii)
1 conservă (de 240 g) de năut prefiert,
zeama de la 1 lămâie,
1/2 cană (125 g) tahini (pastă de susan),
3 linguri de ulei de măsline extravirgin,
1 lingură de ulei de măsline pentru stropit,
6 căţei de usturoi tocaţi
sau 2 - 3 lingurițe granule de usturoi,
sau 2 - 3 lingurițe granule de usturoi,
1 linguriţă de chimen măcinat,
boia de ardei,
pătrunjel proaspăt cu frunza lată, tocat,
piper negru măcinat,
sare,
sare,
măsline negre pentru garnitură.
Mod de preparare:
Într-un robot sau blender (cu lamă metalică), amestecăm năutul fiert, zeama de lămâie, tahini, 3 linguri din apa în care a fiert, 3 linguri de ulei de măsline, usturoiul, chimenul, piperul şi o linguriţă de sare. Procesăm până când obţinem o pastă moale, cremoasă, continuând să adăugăm treptat din lichidul în care a fiert, în caz că este prea gros şi merge greu mixarea. Potrivim în continuare gustul de sare şi acreală, dacă e cazul.
Pentru servire, întindem humusul pe un platou sau îl punem într-un bol adecvat.
Garnisim cu boia de ardei, pătrunjel tocat (numai la servire), măsline și eventual felii de lămâie şi boabe de năut întregi, păstrate după fierbere. Stropim totul cu ulei de măsline și dăm la frigider pentru minim 30 de minute.
Îl servim alături de o pâine (pită) rumenită.
O altă variantă de preparare o puteţi găsi aici:
HUMUS (PIURE DE NĂUT)
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu