duminică, 31 decembrie 2017

TAGLIATELLE CU CIUPERCI ŞI SMÂNTÂNĂ


Ingrediente:

250 g tagliatelle sau alte paste late,
1 cutie cu ciuperci,
50 - 100 g măsline (tăiate rondele),
1 lingură cu unt,
2 linguri cu ulei de măsline,
200 ml smântână sau iaurt,
3 căţei de usturoi,
sare după gust,
piper proaspăt măcinat.


Mod de preparare:

Se fierb pastele. Se ţin câteva secunde sub jet de apă caldă, după care se lasă să se scurgă bine.



Se călesc în ulei ciupercile tăiate mărunt sau felii.  
Se adaugă măslinele şi pastele. Se lasă să se rumenească un minut împreună, după care se opreşte focul.


Separat, se bate smântâna cu furculiţa şi o lingură de apă până se omogenizează bine. Se adaugă usturoiul zdrobit, piper proaspăt măcinat şi sare. Se aşază pastele într-o tavă pentru cuptor unsă cu unt şi se toarnă deasupra sosul de smântână cu usturoi. Pentru un sos mai slab, se înlocuieşte smântâna cu iaurt. Se presară cu parmezan şi se introduce tava la cuptor pentru circa 20 de minute.


Se distribuie în farfurii şi se servesc fierbinţi.



Poftă bună !

Niciun comentariu: