duminică, 3 decembrie 2017

SOS DE COACĂZE NEGRE


Ingrediente:

125 g coacăze negre (proaspete sau confiate),
1 portocală,
50 g zahăr tos,
3 linguri de apă,
2 linguri de vin roşu.

Mod de preparare:

Dacă folosim coacăze confiate, acestea se pun într-o cană şi se toarnă apă fierbinte peste ele să le acopere ca să se hidrateze.

Se spală portocala şi se zvântă. Se rade coaja şi se stoarce zeama.





Într-o cratiţă emailată sau de yena, se pun coacăzele (apa care a fost pusă peste ele se poate folosi sau se poate bea), zahărul, coaja rasă de portocală, zeama de portocală, se daugă 5 linguri de apă (sau apa de la coacăze, dar măsurată) şi se pune totul la fiert.



Se lasă să fiarbă în clocote mici, la foc molcom, pentru 10 minute. Apoi se trage de pe foc şi se acoperă.



Sosul se poate folosi la diferite preparate, de exemplu la clătite, clătite americane, orez cu lapte, griş cu lapte, frigănele sau chiar mozarella în crustă. 
Aveţi aici un exemplu de clătite pufoase cu sos de coacăze negre:
CLĂTITE PUFOASE




Poftă bună!

Niciun comentariu: