Sucurile de legume şi fructe oferă toate enzimele vii şi toate calităţile detoxifiante necesare pentru a ne ţine corpul puternic, sănătos şi capabil să combată toţi inamicii de felul contaminării şi poluării din lumea noastră de astăzi.
Sistemul nostru imunitar funcţionează la maximum când consumăm sucuri de legume şi fructe "crude", mai ales dacă o facem în fiecare zi.
Sucurile de legume sunt "constructorii" corpului, în timp ce sucurile de fructe sunt "curăţătorii".
Fiecare celulă, glandă sau organ trage beneficii de la formele pure, naturale de nutriţie. E reconfortant să realizezi că, prin băutul zilnic de sucuri de fructe şi legume proaspete, dieta noastră va fi completă în ce priveşte vitaminele şi mineralele de care are nevoie, pentru ca noi să rămânem tineri, puternici şi sănătoşi.
De exemplu, sucul de morcovi cruzi e bogat în vitaminele A, B, C, D, E şi K. Dacă este preparat cum trebuie, sucul de morcovi cruzi ajută digestia şi e valoros pentru menţinerea structurii osoase ce ne susţine tot corpul, inclusiv dinţii.
Până şi bolile de intestin sau ficat sunt cauzate de lipsa anumitor vitamine şi minerale care se pot găsi în sucul de morcovi cruzi.
Sucul de andive conţine elemente esenţiale pentru sistemul optic, în timp ce sucul de castraveţi oferă cele mai bune calităţi diuretice. Lista poate continua...
Dacă nu aveţi timpul necesar pentru preparare, găsiţi la magazinele naturiste mai multe tipuri de sucuri naturale bio la peturi mici. Dar când le preparăm acasă, putem face combinaţii mai complexe. Cel puţin o dată pe săptămână ar fi indicat să vă alegeţi o combinaţie, după dispoziţie şi starea de sănătate. Eu de obicei le combin şi după culorile pe care le au.
Iată câteva din sucurile făcute de mine:
SUC DE ŢELINĂ, SALATĂ VERDE, MERE VERZI ŞI PAPAYA
Sucul la final
Materia primă
Spălăm bine toate legumele şi fructele. Curăţăm de coajă papaya şi ţelina. Tăiem merele în sferturi şi le îndepărtăm căsuţa cu sâmburi şi codiţele. Tăiem papaya în două şi o curăţăm de sâmburi, din care putem lăsa vreo 4-5 bucăţi.
Stoarcem mai întâi cele moi sau cu frunze şi la sfârşit cele mai tari. La sfârşit adaug de obicei şi câte o lămâie pentru a preveni oxidarea.
Din salata verde a ieşit 150 ml suc
Din mere şi papaya s-a adăugat până la 700 ml suc
Din ţelină a ieşit 500 ml suc
Cana cu suc final (1200 ml)
La servire, vom adăuga puţină apă plată sau minerală, pentru că fiind prea concentrat, ne poate produce tulburări gastrice sau intestinale. Se bea în porţii de 250 ml, dimineaţa şi la prânz sau putem înlocui dimineaţa cu seara, în funcţie de programul nostru. În această zi nu trebuie să avem mai mult de o masă solidă, restul meselor fiind înlocuite de acest suc minunat.
SUC DE SFECLĂ ROŞIE, CASTRAVEŢI, MORCOVI ŞI MERE VERZI
Sucul la final
Materia primă
SUC DE ANANAS ŞI PORTOCALE
Sucul la final
CE FOLOSIM:
1 ananas (mediu),
2 portocale,
1 lămâie,
toate spălate şi decojite.
2 portocale,
1 lămâie,
toate spălate şi decojite.
Suc dintr-un ananas 500 ml
Am adăugat sucul de la 2 portocale şi o lămâie.
Special am folosit cana cu văcuţa pe ea pentru că eu îl numesc lapte vegetal sau sânge vegetal, după caz.
SUC DE VARZA ROŞIE, APIO ŞI PAPAYA
În acest caz am pus papaya în blender, împreună cu sucul obţinut prin stoarcere din varză şi apio, ca să-i folosesc şi pulpa.
SUC DIN 4 FRUCTE ŞI PAPAYA
Aici am adăugat granule de ghimbir pentru ceai
SUC DE STRUGURI NEGRI, MERE ŞI PRUNE
Cantităţi:
1 kg struguri negri,
250 g prune,
4 mere.
SUC DE MORCOVI CURCUBEU, APIO ŞI MERE
Cantităţi:
- 1 kg morcovi curcubeu,
- 1 mână de apio cu frunze cu tot,
- 5 mere,
- 1 lămâie decojită.
Toată materia primă
Morcovi curcubeu
Apio
Sucul din mere şi apio - peste 1 litru
Suc din morcovi curcubeu - 400 ml
În total am obţinut 1.5 litri de suc natural concentrat
Pe acest blog mai puteţi citi şi despre cura cu suc natural de morcovi şi beneficiile ei, pe care o găsiţi aici:
CURA CU SUC DE MORCOVI NATURAL
Să vă fie de folos !
S Î N Z I A N A
Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu