joi, 7 decembrie 2017

CLĂTITE PUFOASE


Ingrediente:
(pentru 6 bucăţi)

2 ouă,
1 praf de sare,
100 ml lapte dulce,
80 g făină,
1 linguriţă rasă praf de copt,
50 g unt pentru prăjit.

Mod de preparare:

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi punem pe fiecare câte un vârf de linguriţă de sare. Batem albuşurile până se întăresc şi nu mai pică de pe tel.

Încălzim laptele şi îl adăugăm (călduţ) peste gălbenuşuri, în timp ce amestecăm cu telul.

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă treptat peste compoziţia cu gălbenuşuri, în timp ce amestecăm cu telul ca să se omogenizeze bine.
Punem albuşurile bătute spumă şi amestecăm uşor până sunt încorporate bine. Compoziţia trebuie să rămână aerată.

Într-o tigaie antiaderentă, punem câte o lamelă de unt să se topească, la foc mic. Putem ţine tigaia şi deasupra flăcării pentru ca untul să nu se ardă.Punem câte un polonic din compoziţie la mijloc şi lăsăm să se rumenească cam 1 minut, ridicăm clătita cu o paletă şi mai punem o mică lamelă de unt, apoi aşezăm clătita pe partea opusă ca să se rumenească încă 1 minut. Când e gata, punem clătita într-un vas termorezistent şi ştergem cu o bucată de hârtie absorbantă tigaia înainte să punem clătita următoare. În acest fel, ele nu se vor carboniza, nu se vor colora în negru şi nici nu vor prinde un gust neplăcut de ars.Când am terminat, le putem servi alături de sirop de arţar, miere, dulceaţă sau sos de coacăze care le va da o aromă deosebită.


Au mai rămas 3 bucăţi pentru mai târziu. Sunt excelente!!!


Aceasta e ultima clătită, deci am pus tot ce a mai rămas

Sosul de coacăze e prezentat aici:
SOS DE COACĂZE NEGRE


Poftă bună!

Niciun comentariu: