Ingrediente:
(pentru 6 bucăţi)
2 ouă,
1 praf de sare,
100 ml lapte dulce,
80 g făină,
1 linguriţă rasă praf de copt,
50 g unt pentru prăjit.
Mod de preparare:
Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi punem pe fiecare câte un vârf de linguriţă de sare. Batem albuşurile până se întăresc şi nu mai pică de pe tel.
Făina cernută se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă treptat peste compoziţia cu gălbenuşuri, în timp ce amestecăm cu telul ca să se omogenizeze bine.
Punem albuşurile bătute spumă şi amestecăm uşor până sunt încorporate bine. Compoziţia trebuie să rămână aerată.
Punem câte un polonic din compoziţie la mijloc şi lăsăm să se rumenească cam 1 minut, ridicăm clătita cu o paletă şi mai punem o mică lamelă de unt, apoi aşezăm clătita pe partea opusă ca să se rumenească încă 1 minut.
Când e gata, punem clătita într-un vas termorezistent şi ştergem cu o bucată de hârtie absorbantă tigaia înainte să punem clătita următoare. În acest fel, ele nu se vor carboniza, nu se vor colora în negru şi nici nu vor prinde un gust neplăcut de ars.
Când am terminat, le putem servi alături de sirop de arţar, miere, dulceaţă sau sos de coacăze care le va da o aromă deosebită.
Au mai rămas 3 bucăţi pentru mai târziu. Sunt excelente!!!
Aceasta e ultima clătită, deci am pus tot ce a mai rămas
Sosul de coacăze e prezentat aici:
SOS DE COACĂZE NEGRE
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu