1 kg ciuperci la alegere,
(în cazul de faţă pleurotus),
(în cazul de faţă pleurotus),
60 g unt,
3 linguri ulei de măsline,
5 - 6 căţei de usturoi,
1 ceapă (de preferat haşmă),
3 linguri de pătrunjel tocat,
1 linguriţă rasă oregano uscat,
1 linguriţă rasă oregano uscat,
1 cană (200 ml) de supă de legume,
(poate fi apă cu un cub de concentrat de legume),
după gust: sare şi
piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare:
Se spală bine ciupercile, se îndepărtează părţile prea tari de la codiţe şi se toacă sau se taie în felii mai subţiri.
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Punem ceapa şi usturoiul, apoi sotăm până când se înmoaie - cam 5 minute. Adăugăm ciupercile şi sotăm până când devin strălucitoare şi aurii - cam 10 minute (depinde şi de vas).
Adăugăm supa, oregano şi pătrunjelul, amestecăm bine şi le mai gătim încă 15 - 20 de minute.
Asezonăm după gust cu sare şi piper proaspăt măcinat. Servim imediat!
Se poate servi ca fel principal, cu pâine crocantă, sau putem folosi preparatul ca topping pentru mămăligă cu sos de roşii şi şofran sau ca sos pentru paste. Cine doreşte, poate adăuga smântână dulce la servire.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu