sâmbătă, 2 decembrie 2017

BROCCOLI LA ABURI CU MOZARELLA SI SEMINTE DE PIN


Ingrediente:

4-5 linguri de seminţe de pin,
500 g broccoli,
2 linguri de unt nesărat, topit
(putem înlocui cu ulei de măsline),
50 g mozarella rasă,
1 linguriţă rasă de sare sau după gust,
piper proaspăt măcinat după gust.

Mod de preparare:

Într-un vas pentru fiert la aburi punem conţinutul unei pungi de broccoli congelat, fără a-l decongela înainte, şi îl lăsăm să se fiarbă până vedem că s-a înmuiat cât trebuie (aproximativ 10 minute).





Într-o tigaie uscată, punem seminţele de pin şi le rumenim, amestecând constant, până devin mai închise la culoare, cam 1-2 minute, având grijă să nu se ardă prea tare. Ele se rumenesc şi dacă ţinem tigaia puţin deasupra flăcării şi nu direct pe flacără. 







Le transferăm imediat pe o farfurie curată şi le punem în aşteptare.

Transferăm broccoli pe farfuria de servit (sau într-un bol mai adânc), îl stropim cu untul topit separat, care trebuie să fie fierbinte, adăugăm sare şi presărăm deasupra mozarella rasă. Acoperim cu un capac ca să se topească brânza la căldura preparatului. Adăugăm la sfârșit seminţele de pin rumenite.





Se serveşte simplu cu felii de pâine prăjită alături, frecate cu un căţel de usturoi. La servire, putem presăra şi puţin piper proaspăt măcinat.


Varianta fără mozarella


Varianta cu mozarella

Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: