marți, 21 noiembrie 2017

VARZĂ PANE


Ingrediente:

1 varză de mărime mijlocie (800 g - 1 kg),
2 ouă,
făină,
pesmet,
ulei, 
sare,
chimen sau anason,
un vârf de linguriţă piper măcinat.

Mod de preparare:

Varza se împarte în jumătate şi, fără să i se scoată cotorul, se fierbe în apă clocotită, puţin sărată, cât să o cuprindă până se înmoaie suficient (30 - 40 de minute), având grijă să nu se deformeze. La apă adăugăm o lingură de chimen sau anason, care va împiedica balonarea atunci când o vom mânca.Când e fiartă, se aşează cu tăietura în jos în strecurătoare şi se lasă până când se răceşte, presându-se uşor cu mâna.

Se taie apoi în felii de 2-3 cm grosime, împreună cu o parte din cotor, ca să nu se detaşeze frunzele.

Pregătim ingredientele pentru pane şi presărăm puţin piper măcinat (opţional) şi sare în ouăle bătute. Luăm cu grijă fiecare felie de varză şi o trecem prin făină, ouă bătute şi pesmet. 

În tigaia înfierbântată (goală în prealabil) se pune un strat de 1/2 cm ulei de floarea soarelui şi, când uleiul s-a încins,  aşezăm feliile de varză. Lăsăm să se rumenească la foc mijlociu pe ambele părţi. 

Se serveşte fierbinte, presărată cu brânză rasă, eventual smântână şi parmezan (după preferinţe), ca fel întâi. Dacă s-a răcit, o putem reîncălzi 2-3 minute la microunde. 

Poate fi şi o garnitură delicioasă pentru alte mâncăruri. 
De asemenea, la servire poate fi asociată cu diverse salate de crudităţi. Mie mi-a plăcut mult cu felii de pâine prăjită şi hrean ras.


Poftă mare!

Niciun comentariu: