miercuri, 29 noiembrie 2017

OUĂ UMPLUTE CU MAIONEZĂ


Ingrediente:

6 ouă,
50 g unt,
100 - 150 ml ulei de măsline,
2 linguri de maioneză,
1 lingură muştar,
2 linguri smântână groasă (opţional),
tarhon,
sare,
sucul de la 1/4 lămâie.


Mod de preparare:

Fierbem 5 ouă timp de 7-8 minute şi unul îl păstrăm crud.
Ca să le decojim mai uşor, punem în apa de fiert o lingură de oţet. Când sunt fierte, le scurgem de apă şi turnăm peste ele apă rece. După ce s-au răcit, le decojim.



Tăiem ouăle în jumătăţi pe lungime.



Într-un bol, frecăm spumă untul moale, apoi adăugăm gălbenuşurile de la 4 ouă mărunţite separat şi 1 linguriţă rasă de sare. Adăugăm 1 lingură de muştar şi smântâna şi continuăm să le frecăm până devin omogene şi uşor spumoase. 

Punem gălbenuşul fiert de la un ou împreună cu gălbenuşul crud în bolul mixerului. Adăugăm zeama de lămâie şi 2 linguri de ulei şi începem să mixăm. Pe parcurs adăugăm şi restul de ulei. Când maioneza a devenit ca o alifie consistentă, e gata. Lămâia din maioneză poate fi înlocuită cu o linguriţă de muştar.



O distribuim astfel: 2-3 linguri în pompa pentru decorare şi 2-3 linguri în crema de bază cu gălbenuşuri. 



Tăiem tarhonul mărunt şi îl adăugăm peste cremă.



Aşezăm albuşurile pe platouri şi, cu o linguriţă, punem în fiecare cremă de gălbenuşuri. La sfârşit, punem câte un moţ de maioneză la fiecare.



Le decorăm cu măsline şi gogoşari tăiaţi fideluţă. Putem aşeza fiecare jumătate de ou pe o frunză de andivă sau salată verde şi să punem printre ele câte puţin maioneză, măsline sau murături. Totul depinde de fantezia gospodinei.





Punem platourile cu ouă umplute la figider pentru minim o oră. Se servesc simple.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: