Ingrediente:
1 avocado bine copt,
2 linguri cu ulei de măsline extravirgin,
1 linguriţă zeamă de la lămâie,
1/2 linguriţă pudră de usturoi,
sare după gust.
Mod de preparare:
Tăiem avocado în două şi îndepărtăm sâmburele. Cu ajutorul unei linguriţe, scoatem miezul până la coajă şi îl punem într-un bol. Dacă sunt părţi negre sau care nu au structura şi mirosul corespunzător, le îndepărtăm.
Zdrobim miezul de avocado cu un zdrobitor manual (textura obţinută nu trebuie să fie foarte fină ca la pastă sau maioneza de avocado).
Punem sarea, zeama de lămâie şi pudra de usturoi şi începem să amestecăm cu o lingură de lemn. Turnăm treptat câte puţin ulei de măsline şi frecăm bine, ca la maioneză. Nu trebuie să exagerăm cu uleiul pentru că avocado este suficient de gras.
Putem servi crema rezultată pe felii de pâine, alături de felii de roşii, galbene sau roşii.
Se mănâncă imediat (sau cel puţin în aceeaşi zi).
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu