luni, 7 august 2017

GHIMBIR ZAHARISIT


Ingrediente 

500 g tuberculi de ghimbir proaspăt, 
500 g zahăr, 
1 pahar de apă.


Mod de preparareRadeţi tuberculii în formă de lamele mari şi subţiri, în sensul lungimii. Nu curăţaţi coaja. Puneţi zahărul şi apa într-o cratiţă şi fierbeţi-le. Micşoraţi focul, dizolvaţi bine zahărul, apoi încorporaţi lamelele. Lăsaţi la fiert 30 de minute, la foc foarte mic (trebuie să rămână jumătate din apă după fierbere dar, dacă este necesar, se mai adaugă apă). 
Lăsaţi ghimbirul la răcit, apoi la macerat, timp de 3 zile, tot timpul în lichidul zaharat, şi amestecaţi din când în când.


A 4-a zi scoateţi lamelele şi băgaţi-le în alt vas.Puneţi bucăţile de ghimbir într-o cratiţă sau tigaie la foc foarte mic şi amestecaţi timp de 30 de minute, până când se îmbibă lamelele cu zahăr şi devin complet uscate. (Dacă focul este destul de mic, întăreşte zahărul, dacă este prea iute, îl topeşte). O să vedeţi când e gata pentru că se vor întări puţin şi vor absorbi tot siropul care-l mai aveau. Le scoatem pe un platou şi le lăsăm să se răcească complet.


Iată că acum ştiţi cum să vă preparaţi lamelele de ghimbir, ce pot constitui un desert sănătos după fiecare masă, înlocuind deserturile mult prea bogate în carbohidraţi care vă îngraşă şi cu timpul vă şi îmbolnăvesc.Să vă fie de folos !

Niciun comentariu: