duminică, 23 iulie 2017

SUFLEU DE CONOPIDĂ


Ingrediente:

1 bucată conopidă de aproximativ 500 g,
200 g smântână dulce,
150 caşcaval,
2 ouă întregi,
100 g mozarella rasă,
50 g parmezan,
1 lingură pesmet,
sare, 
piper măcinat,
nucşoară,
1 lingură chimen,
50 ml lapte dulce,
30 g unt.


Mod de preparare:

Curăţăm conopida de frunze şi o spălăm, lăsând să curgă jetul de apă pe ea câteva minute.

Punem conopida la fiert, pentru 15 minute, în apă cu sare, la care am adăugat chimenul şi puţin lapte dulce pentru a ieşi albă la culoare. Strecurăm conopida şi turnăm pe ea apă rece pentru a-i opri transformarea termică.Ungem tava în care vom coace sufleul cu bucata de unt.

Punem smântâna dulce într-un bol şi o frecăm cu 2-3 linguri de apă rece sau lapte dulce.Separat, batem cele două ouă cu 1/2 linguriţă de sare şi le adăugăm peste smântână.

Punem piperul şi nucşoara.

Radem caşcavalul pe partea mare a răzătoarei şi-l adăugăm peste smântână.

Sare punem în funcţie de cât e de sărată brânza folosită (după părerea mea nu trebuie decât dacă folosim brânză nesărată).


Aşezăm ciorchinii de conopidă în tava unsă cu unt. Turnăm sosul de smântână de la un capăt la altul.Presărăm deasupra mozarella rasă şi pudrăm cu puţin pesmet.Punem tava la copt, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute, dar verificăm între timp să nu se ardă cumva şi dacă trebuie mai potrivim focul pe parcurs.

E gata când la suprafaţă a prins o culoare de rumenit.Presărăm parmezanul peste sufleu şi mai lăsăm tava în cuptorul (cu focul stins) pentru 5-10 minute.

Se serveşte simplu, fierbinte sau călduţ.Dacă ne mai rămâne sufleu, îl scoatem într-un vas curat de tip yena unde se păstrează cel mai bine până la masa următoare.


Poftă bună !

Niciun comentariu: