marți, 25 iulie 2017

PRĂJITURĂ FRAGEDĂ CU CAISE SAU PIERSICI


Ingrediente:

1 kg de caise sau piersici,
140 g unt,
140 g zahăr pudră,
2 ouă,
180 g făină,
1 praf de copt,
zahăr vanilat.


Mod de preparare:

Untul, ţinut la temperatura camerei cu 1-2 ore înainte ca să fie moale, se freacă spumă, apoi se adaugă zahărul pudră şi se freacă mai departe până se formează o masă spumoasă.



Amestecăm praful de copt cu făina cernută. Adăugăm ouăle întregi, bătute anterior cu un praf de sare, zahărul vanilat şi făina amestecată cu praful de copt şi amestecăm totul bine încă 10 minute.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau cu puţin ulei sau unt topit şi făină, se toarnă compoziţia rezultată. Se nivelează cu o spatulă. Deasupra, se aşează caisele cu partea scobită în sus.





Prăjitura se coace la foc potrivit (mai mic, pentru a avea timp şi caisele să se coacă), pentru aproximativ 50 - 60 de minute. Nu se deschide uşa cuptorului în primele 20 de minute. Când s-a copt, prăjitura se scoate şi se pudrează bine cu zahăr, apoi se lasă să se răcească.



Se taie rece, pentru că fructele alunecă atunci când sunt prea calde.

Cu piersici iese la fel de bună.



Poftă mare !