miercuri, 23 noiembrie 2016

SUPĂ DE MORCOVI CU PASTE MICI ŞI PORTOCALĂ


Ingrediente:

600 g morcovi (carote),
1 portocală,
40g unt,
200 g paste mici (ca cele pentru copii),
1 linguriţă rasă sare,
1 lingură făină,
1 lingură zahăr,
2 litri de apă curată,
1 lingură mare de vegeta ,
(sau un cub concentrat de legume),
1linguriţă chimen, 
1 vârf de cuţit de piper măcinat.
Notă: Supa de morcovi este recomandată în special celor mai în vârstă, pentru că va curăţa organismul de toxine fără a-i scădea temperatura. Recent, morcovul a fost declarat de către Societatea americană pentru combaterea cancerului ca fiind o legumă puternic anticancerigenă.

Mod de preparare:

Se spală bine morcovii şi portocala. Se curăţă morcovii prin râzâire, se spală din nou şi se scurg de apă.

Tăiem morcovii în cuburi sau îi radem pe răzătoare.Punem morcovii (tăiaţi sau râzâiţi) la fiert, într-o oală cu 200 ml de apă. Îi fierbem până a scăzut aproape de tot lichidul, apoi îi lăsăm să se răcească.În restul de apă, punem vegeta (sau cubul concentrat de legume), ca să se dizolve.

Când morcovii fierţi s-au răcit, îi pasăm cu un mixer vertical în aceeaşi oală.Adăugăm apa pregătită, chimenul şi sarea, apoi lăsăm să fiarbă împreună.

Preparăm un caramel dintr-o lingură de făină şi una de zahăr, pe care le punem într-o cratiţă mică sau tigaie. Când apare o zonă în care îşi schimbă culoarea, începem să amestecăm bine cu o lingură până se topesc şi caramelizează, stingem cu 1 pahar de apă şi lăsăm să clocotească până vedem că nu mai există nimic nedizolvat.

Turnăm totul peste supa din oală, amestecăm şi lăsăm să fiarbă în continuare.

Într-o oală separată cu apă curată de un lat de palmă pe care am pus-o la încălzit, punem pastele făinoase, lăsându-le să dea câteva clocote, apoi le strecurăm şi le lăsăm să se scurgă.Spre sfârşitul fierberii supei, adăugăm untul şi sarea.

Când e gata, punem pastele şi acoperim oala de supă cu un capac, lăsând-o să se odihnească, iar pastele să se mai dezvolte în lichid. 

Adăugăm zeama de la portocală fără a mai fierbe acum supa.

Notă: în loc de paste, putem face găluşti de griş ca la reţeta
Supă de legume cu găluşte de griş.


Distribuim în boluri, unde putem adăuga drept ornament câteva frunze de mentă proaspătă sau busuioc proaspăt.Poftă bună !

Niciun comentariu: