Ingrediente:
400 g morcovi (carote),
4 portocale de mărime medie,
2 linguri de zahăr,
1/2 linguriţă sare,
1 linguriţă rasă scorţişoară pudră,
2 linguri de vin alb.
Mod de preparare:
Se spală bine morcovii şi portocalele. Se curăţă morcovii prin râzâire, se spală din nou, se scurg de apă.
Decojim 2 portocale, curăţăm pe cât se poate toată partea albă şi pieliţele, apoi tăiem fiecare peştişor în cuburi, dar nu foarte mici (un peştisor se taie cam în 3 părţi).
Celelalte două portocale se storc bine.
În zeama lor dizolvăm 2 linguri de zahăr, scorţişoara, sarea şi vinul.
Acoperim vasul şi îl punem la rece pentru cel puţin o oră, pentru a se înmuia morcovii şi a se întrepătrunde bine aromele, apoi distribuim salata în boluri pentru a fi servită.
La servire, putem adăuga frunze de mentă proaspete sau busuioc proaspăt,ca decor.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2016 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu