miercuri, 23 noiembrie 2016

SALATĂ DE MORCOVI ŞI PORTOCALE


Ingrediente:

400 g morcovi (carote),
4 portocale de mărime medie,
2 linguri de zahăr,
1/2 linguriţă sare,
1 linguriţă rasă scorţişoară pudră,
2 linguri de vin alb.


Mod de preparare:

Se spală bine morcovii şi portocalele. Se curăţă morcovii prin râzâire, se spală din nou, se scurg de apă.



Dăm morcovii prin răzătoare, de preferinţă pe partea mare a răzătoarei, dar mişcând morcovul cu partea laterală numai de sus în jos, ca să iasă fâşii puţin mai lungi şi mai fine. Se pune morcovul în vasul în care pregătim salata.



Decojim 2 portocale, curăţăm pe cât se poate toată partea albă şi pieliţele, apoi tăiem fiecare peştişor în cuburi, dar nu foarte mici (un peştisor se taie cam în 3 părţi).



Celelalte două portocale se storc bine.



În zeama lor dizolvăm 2 linguri de zahăr, scorţişoara, sarea şi vinul.



După ce am omogenizat bine, turnăm peste salata din vas de la un capăt la altul, având grijă să ajungă peste tot.



Acoperim vasul şi îl punem la rece pentru cel puţin o oră, pentru a se înmuia morcovii şi a se întrepătrunde bine aromele, apoi distribuim salata în boluri pentru a fi servită.

La servire, putem adăuga frunze de mentă proaspete sau busuioc proaspăt,ca decor.




Poftă bună !