Ingrediente:
Roşii proaspete, de calitate, în cantitatea dorită.
Mod de preparare:
Se spală bine roşiile în apă rece, se lasă să se zvinte.
Se taie roşiile în sferturi şi se trec prin maşina de roşii, care separă seminţele şi cojile. Dacă rămâne o masă cu prea multă pulpă, se mai trece o dată prin maşină.
Sucul rezultat se pune la fiert, la foc domol, şi se lasă să clocotească încet, 30 de minute.
Sticlele în care vom pune sucul trebuie trecute prin apă fierbinte, chiar clocotită, într-o cratiţă separată în care am pus un mic prosop pe fundul ei ca să nu se spargă sticlele în timpul sterilizării. Se sterilizează inclusiv dopurile sticlelor.
Sucul se toarnă fierbinte în sticle şi se astupă imediat cu capac.
Nu e necesar să le dăm la duns sau să adăugăm conservanţi. E bine să folosim recipiente mai mici, unde să punem atât cât putem folosi o dată.
La final, acoperim sticlele cu o pătură şi le lăsăm să se ăceasca aşa până a doua zi.
Se depozitează în spaţiu aerisit, uscat, neexpus la lumina soarelui.
Se taie roşiile în sferturi şi se trec prin maşina de roşii, care separă seminţele şi cojile. Dacă rămâne o masă cu prea multă pulpă, se mai trece o dată prin maşină.
Sucul rezultat se pune la fiert, la foc domol, şi se lasă să clocotească încet, 30 de minute.
Sticlele în care vom pune sucul trebuie trecute prin apă fierbinte, chiar clocotită, într-o cratiţă separată în care am pus un mic prosop pe fundul ei ca să nu se spargă sticlele în timpul sterilizării. Se sterilizează inclusiv dopurile sticlelor.
Sucul se toarnă fierbinte în sticle şi se astupă imediat cu capac.
Nu e necesar să le dăm la duns sau să adăugăm conservanţi. E bine să folosim recipiente mai mici, unde să punem atât cât putem folosi o dată.
La final, acoperim sticlele cu o pătură şi le lăsăm să se ăceasca aşa până a doua zi.
Se depozitează în spaţiu aerisit, uscat, neexpus la lumina soarelui.
Să vă fie de folos !
Max's concept.
© Copyright 2016 MAX'S CONCEPT