duminică, 20 noiembrie 2016

SALATĂ DE CARTOFI NOI ŞI FASOLE VERDE CU SOS DE MAIONEZĂ


Ingrediente:

1 kg cartofi noi,
500 g fasole verde,
1 conservă mică de porumb dulce,
4 ouă fierte,
2 ouă crude,
1 lingură de tarhon tăiat mărunt,
sare,
250 ml ulei de măsline,
4 linguri de iaurt tare,
1 lămâie,
2 cepe mici roşii,
măsline verzi.

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală bine cartofii, apoi se pun la fiert în apă cu sare. Fasolea verde şi ceapa se curăţă şi se spală, apoi se pun la fiert în apă separată, cu un praf de sare (fiecare).

Se fierb cele 4 ouă timp de 5-7 minute, apoi se pun în apă rece.

Porumbul dulce se dă într-un clocot, apoi se strecoară şi se lasă să se răcească.

Din 2 gălbenuşuri fierte şi 2 crude, împreună cu lămâia, 1 praf de sare şi uleiul de măsline (acesta din urmă adăugat treptat), preparăm maioneza, folosind mixerul sau o lingură de lemn, având grijă să amestecăm mereu în acelaşi sens.

Când s-a întărit suficient, adăugăm peste maioneză tarhonul tăiat mărunt şi 4 linguri de iaurt tare, apoi omogenizăm, amestecând uşor.

Aveţi grijă ca iaurtul să fie la temperatura camerei.

Când toate legumele sunt fierte, strecurate şi răcite, trecem la tăierea lor: cartofii în bucăţi de mărime medie, nici prea mari, nici prea mici, fasolea în 2-3 bucăţi, ceapa tocată mărunt, iar ouăle în sferturi sau felii. Punem totul într-un bol şi turnăm peste ele maioneza (păstrând 2-3 linguri pentru ornat), apoi amestecăm de jos în sus astfel încât sosul să se distribuie uniform.



Adăugăm felii de măsline verzi, fără sâmburi.


Punem salata într-un vas curat, o garnisim cu maioneza rămasă şi câteva bucăţi de măsline, apoi o punem la frigider pentru minim 2 ore înainte de servire.

O putem servi simplă sau cu felii de lămâie sau murături şi felii de pâine alături.

Notă: Salata se poate face şi cu sos vinegretă, fără iaurt şi ouă.



 Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2016 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: