duminică, 20 noiembrie 2016

TAGLIATELLE CU BROCCOLI ŞI BRÂNZĂ LA CUPTOR


Ingrediente:

1 pungă broccoli congelat de 450 g, 
1 pungă paste tagliatelle de 200 g ,
2 ouă, 
50 g unt, 
200 g brânză telemea,
parmezan, 
cimbru, 
mărar verde tocat, 
sare, 
piper alb, 
200 ml lapte dulce, 
1-2 linguri de făina albă (opţional).





Mod de preparare:

Fierbem la aburi broccoli (nu e necesar să-l decongelăm înainte).



Fierbem în apă cu sare pastele (aproximativ 5 minute, deoarece aceste paste sunt subţiri şi se fierb repede). Strecurăm, separat, broccoli şi pastele.

Într-un bol, mixăm cele 2 ouă cu un praf de sare. 
Frecăm făina cu 2-3 liguri de apă rece, apoi adăugam laptele şi omogenizăm bine. Turnăm acest amestec de făină cu lapte peste ouă şi mixăm în continuare.
 
Notă: Dacă nu punem făină, sosul lichid va fi absorbit în totalitate în preparat, dar aşa se va forma un sos consistent.

Pregătim un vas pentru cuptor, pe care îl ungem peste tot cu o lamelă de unt.

Montăm totul în vasul pentru cuptor, astfel:

- aşezăm jumătate din cantitatea de paste şi o distribuim uniform,


- punem câteva cubuleţe de unt ici-colo,
- presărăm brânza telemea rasă,


- adăugăm broccoli, distribuit astfel ca să ajungă peste tot,


- presărăm cu cimbru, piper alb, mărar verde tocat,
- punem câteva cubuleţe de unt,
- punem ultimul strat de paste (tagliatelle),


- turnăm compoziţia de ouă cu lapte şi făină, de la un cap la altul al vasului,
- presărăm cu parmezan din abundenţă.

Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la foc mediu. Când vedem că e gata, stingem focul şi lăsăm 5 minute să se odihnească.


Se poate servi, simplă sau cu sos de usturoi pus în sosiere, separat (după preferinţa fiecăruia).


Poftă bună !

Niciun comentariu: