sâmbătă, 12 noiembrie 2016

PASTE FĂINOASE CU NUCĂ




Ingrediente:


100 g paste (în reţeta de faţă - spaghete), 
25-50 g unt, 
50 g miez de nucă,
1 lingură de zahăr tos, 
1 plic cu zahăr vanilat, 
1 lingură de ulei, 
1 praf de sare (1 vârf de linguriţă).




Mod de preparare:

Punem apa şi o lingură de ulei la încălzit şi, când începe să clocotească, punem pastele şi amestecăm puţin să nu se lipească între ele. Lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute, apoi le strecurăm.




Până se scurg de apă, măcinăm miezul de nucă.


8/


Punem untul la topit, adăugăm pastele şi puţină sare şi le învârtim cu o lingură ca să ajungă untul peste tot, apoi le lăsăm să se călească aproximativ 5 minute.

Turnăm pastele în farfurie şi le presărăm cu nucă măcinată, apoi punem deasupra lor zahărul și zahărul vanilat. 


Nu se prăjește nuca nici separat, nici împreună cu pastele, pentru că devine cleioasă și grețoasă, de aceea o adăugăm așa, proaspăt măcinată, direct peste pastele fierbinți din farfurie, apoi presărăm cât zahăr dorim (recomand cel mult două linguri) și le lăsăm să stea 5-10 minute, pentru ca ingredientele să se integreze în paste și zahărul să se topească. 


 




Putem adăuga, pentru o aromă mai exotică, și puțin praf de scorțișoară în momentul servirii.





Poftă bună !

2 comentarii:

Anonim spunea...

hello there and thank you for your information - I've definitely picked up anything new from
right here. I did however expertise several technical points using this web site, as I experienced to reload the web site a lot of times
previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK?
Not that I'm complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google
and can damage your quality score if ads and marketing with Adwords.

Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective
intriguing content. Make sure you update this again soon..

Anonim spunea...

Every weеkend i useⅾ to payy a visit this website, as i wish foor enjoyment, since thiss this web site conations actᥙaаⅼly plеasant
unny material too.