sâmbătă, 12 noiembrie 2016

PASTE FĂINOASE CU NUCĂ



Ingrediente:

100 g paste (în reţeta de faţă - spaghete), 
25-50 g unt, 
50 g miez de nucă,  
1 plic cu zahăr vanilat, 
1 lingură de ulei, 
1 praf de sare (1 vârf de linguriţă).



Mod de preparare:

Punem apa şi o lingură de ulei la încălzit şi, când începe să clocotească, punem pastele şi amestecăm puţin să nu se lipească între ele. Lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute, apoi le strecurăm.



Până se scurg de apă, măcinăm miezul de nucă.




Punem untul la topit, adăugăm pastele şi puţină sare şi le învârtim cu o lingură ca să ajungă untul peste tot, apoi le lăsăm să se călească aproximativ 5 minute.

Turnăm pastele în farfurie şi le presărăm cu nucă măcinată, apoi punem deasupra lor zahărul vanilat.




Putem adăuga şi un praf de scorţişoară (opţional).
Se lasă să se pătrundă aromele şi se pot servi.



Poftă bună !