sâmbătă, 12 noiembrie 2016

FIDEA CU LAPTEIngrediente:

200 g fidea (pentru supă), 
1 plic cu zahăr vanilat, 
2 linguri de zahăr, 
500 ml lapte, 
25 g unt, 
1+1/2 linguriţă sare.
Mod de preparare:

Într-o oală în care am pus apă de o palmă, o lingură de ulei şi o linguriţă de sare, punem fideaua atunci când apa începe să clocotească şi o lăsăm apoi să fiarbă 1-2 minute. Tragem deoparte vasul şi o lăsăm puţin cu capacul acoperit, cât să se umfle prin absorbirea lichidului, apoi o strecurăm. 


Punem untul să se topească, adăugăm fideaua şi apoi turnăm laptele peste ea (trebuie să fie cald), apoi adaugăm sarea, zahărul şi zahărul vanilat şi lăsăm să fiarbă 2-3 minute. Tragem deoparte, acoperim cu capac şi o lăsăm puţin să se aşeze, pentru ca fideaua să absoarbă cât lichid îi mai trebuie.


Udăm cu puţină apă rece bolurile în care o distribuim. Punem fideaua în boluri şi o presărăm cu puţină scorţişoară şi puţin zahăr, care se va topi la căldura preparatului.
Se serveşte caldă sau rece, iar la servire putem adăuga şi puţină frişcă deasupra, pe care o presărăm de asemenea cu puţin praf de scorţişoară.Acest desert iese la fel de consistent ca şi grişul cu lapte sau orezul cu lapte, făcând parte din aceeaşi categorie de deserturi uşoare.


Dacă vă place însă să iasă cu mult lichid, ca o supă, atunci dublaţi cantitatea de lapte şi procedați ca la rețeta de ”tăieței cu lapte” pe care o puteți găsi aici:
TĂIEȚEI CU LAPTEPoftă mare !

Niciun comentariu: