duminică, 13 noiembrie 2016

OMLETĂ SAU OCHIURI LA CUPTOR


Ingrediente:

Pentru o porţie: 

2 ouă, 
2 linguri cu ulei de floarea soarelui, 
1 praf de sare. 

Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se pune câte un vârf de cuţit de sare şi peste gălbenuşuri, şi peste albuşuri.

Gălbenuşurile se freacă cu sarea şi o lingură de ulei până se omogenizează bine. Albuşurile se bat cu telul sau mixerul până se întăresc şi nu mai cad de pe tel.

Se adaugă gălbenuşurile frecate peste albuşuri, bătând de jos în sus, până se amestecă bine.


Se pregăteşte un vas pentru cuptor, pe care îl ungem cu ulei de jur împrejur. Se toarnă compoziţia în vas, se presară cu mărar tocat sau alte ierburi (sau condimentele dorite) şi se pune la cuptor, la foc mediu, pentru 10-15 minute. E gata când ouăle s-au separat de pereţii vasului şi sunt mai închise la culoare.


Similar, se pot face şi ochiuri la cuptor, doar că de data aceasta gălbenuşurile se lasă întregi, iar după ce punem albuşul în vasul pentru cuptor, facem două cuibuleţe în care punem o picătură de ulei sau un cub de unt şi punem cu grijă deasupra gălbenuşurile.



Poftă mare !


Trimiteți un comentariu