Ingrediente:
(pentru 4 porţii)
2 cepe,
3 gulii,
1 ţelină (rădăcină cu frunze),
1 ardei gras, verde sau galben,
sare,
1 linguriţă rasă cu granule de usturoi
sau usturoi (de preferinţă frunze crude verzi),
200 g smântână,
2 ouă,
2 litri de apă.
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele. Se pun la fiert, păstrând ceapa şi o gulie întreagă, iar ţelina, restul guliilor şi ardeiul se pun tăiate cubuleţe. Se fierb toate aproximativ 20 de minute, se strecoară şi se păstrează apa. Ceapa se aruncă iar gulia întreagă se taie în beţigaşe sau cuburi, dar nu foarte mici.
Restul legumelor se pasează cu mixerul vertical, adăugând treptat din apa în care au fiert, până la consistenţa dorită.
La sfârşit se adaugă bucăţelele de gulie tăiată şi frunzele de ţelină şi de usturoi tocate.
Frecăm gălbenuşurile cu sarea şi adăugăm 2 linguri de apă rece. Punem smântana într-un bol şi o diluăm treptat cu apa de la legume, adăugăm gălbenuşurile, le omogenizăm bine şi turnăm toată această compoziţie peste legume. Punem vasul pe foc şi le aducem împreună până la punctul de fierbere, fără a lăsa să clocotească.
O acoperim cu capac şi o lăsăm să se odihnească 5-10 minute, apoi o servim.
Dacă vrem să fie puţin picantă, putem adăuga şi puţin piper alb măcinat sau chilli (un vârf de cuţit sau 1/4 linguriţă).
De asemenea, putem adăuga şi alte plante aromatice, ca de exemplu puţin cimbru verde sau busuioc verde, sau chiar leuştean, după gustul şi preferinţa fiecăruia. E bună oricum.
Frecăm gălbenuşurile cu sarea şi adăugăm 2 linguri de apă rece. Punem smântana într-un bol şi o diluăm treptat cu apa de la legume, adăugăm gălbenuşurile, le omogenizăm bine şi turnăm toată această compoziţie peste legume. Punem vasul pe foc şi le aducem împreună până la punctul de fierbere, fără a lăsa să clocotească.
O acoperim cu capac şi o lăsăm să se odihnească 5-10 minute, apoi o servim.
Dacă vrem să fie puţin picantă, putem adăuga şi puţin piper alb măcinat sau chilli (un vârf de cuţit sau 1/4 linguriţă).
De asemenea, putem adăuga şi alte plante aromatice, ca de exemplu puţin cimbru verde sau busuioc verde, sau chiar leuştean, după gustul şi preferinţa fiecăruia. E bună oricum.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu