joi, 17 noiembrie 2016

CREMĂ DESERT CU SMÂNTÂNĂ ȘI LAPTE CONDENSAT



Ingrediente:

PENTRU CREMA Brulee:

• 400 g de smântână proaspătă, 
• 100 g de lapte condensat, 
• 60 g zahăr pudră, 
• 4 gălbenușuri de ou,
• 1 păstaie de vanilie, 

ŞI DE ASEMENEA: 


• zahăr granulat și zahăr brun, după gust. 


Mod de preparare: 

Puneți laptele condensat și smântână într-o cratiță, puneţi apoi cratiţa pe aragaz și lăsaţi la foc mic până ajunge la limita de fierbere.

Între timp, într-un bol, amestecaţi gălbenuşurile (fără albuşuri) cu zahărul si seminţele de vanilie. Se toarnă peste crema fierbinte, amestecând constant, apoi se trece toată compoziţia printr-o sită pentru a îndepărta spuma și orice reziduuri (cocoloaşe).

Se toarnă amestecul în patru boluri ceramice ce pot fi puse în cuptor și umplem 2/3 din fiecare cu cremă. Așezați-le pe toate într-o tavă de copt, cu pereţii înalţi, umplută cu apă caldă. Le punem aşa la copt, într-un cuptor încălzit în prealabil la 120 ° C, timp de aproximativ 60-90 de minute.

Când va fi gata, crema trebuie să apară la margini tare și în mijloc uşor moale.

Scoatem tava afară şi le lăsăm să se răcească în tava cu apă, în care au fost la cuptor, până ajung la temperatura camerei.

Le acoperim şi le punem apoi în frigider, cam o oră înainte de servire.

Scoatem caserolele din frigider, le acoperim suprafața cu un amestec de zahăr granulat și zahăr brun pe care o ardem puţin cu o lampă pentru flambat.

Gata, o putem servi !

Poftă bună !


Niciun comentariu: