Ingrediente:
500 g de ciuperci champignon
2-3 cepe verzi
1 ceapă alba mijlocie
3 linguri mari cu ulei de măsline
25 g unt
1 tulpină de praz
6 ardei capia roşii
10-20 bucăţi roşii cherry
2 linguri făină albă
1 pahar cu lapte dulce
oregano
tarhon
cimbru
piper alb
sare.
Mod de preparare:
In cratiţa în care facem preparatul de ciuperci, punem uleiul de măsline, apoi ceapa, ceapa verde şi prazul tăiat mai grosier, la 2 - 3 cm, se presară cu sare şi condimente şi se lasă să se pătrundă şi să-şi dezvolte aromele cam 10 minute.
Se adaugă ciupercile tăiate mai mari, roşiile tăiate în jumătăţi sau sferturi, o jumătate de linguriţă de zahăr şi puţină apă, cam 1 pahar, lăsându-se să fiarbă acoperit aproximativ 30 de minute.
Se unge o tavă adâncă de cuptor cu unt şi se pun jumătăţi de ardei capia tăiaţi în prealabil, curăţaţi şi spălaţi, aşa cum se vede în poză.
Peste ciuperci, înainte să fie gata cu 5-10 minute, se adaugă 2 linguri de făină albă frecata bine cu 2 linguri de apă rece şi apoi amestecată cu 1 pahar de lapte dulce. Se lasă să fiarbă împreună cam 10 minute.
Lăsăm să se odihnească 5-10 minute, apoi punem cu o lingură compoziţia, distribuind-o peste ardeii capia din tavă. Presărăm cu caşcaval ras şi parmezan, adăugăm roşiile cherry tăiate deasupra, presărăm cu mărar şi/sau pătrunjel verde tocat mărunt şi băgăm
la cuptor pentru 20-30 de minute la foc mediu. Când sunt gata, scoatem tava şi o lăsăm să se răcească puţin, apoi, dacă nu le servim imediat, le scoatem cu grijă într-un vas curat termorezistent (de exemplu de yena) până la servirea lor. Se servesc întodeauna calde.
Când porţionăm avem grijă să ţinem cont de ardeii de la bază.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2016 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu