duminică, 20 noiembrie 2016

CLAFOUTIS CU FRUCTE DE PĂDURE



Ingrediente:


100 g de faină,
100 g zahăr,
2 plicuri cu zahăr vanilat,
25 g unt,
4 ouă,
250 g iaurt,
300 ml lapte dulce,
1/4 linguriţă de sare,
500 g fructe de pădure (zmeură, mure, căpșuni, cireșe, vișine, etc.),
proaspete sau decongelate.

Mod de preparare:

Se unge vasul pentru cuptor cu unt. Punem fructele şi presărăm peste ele un plic de zahăr vanilat.




Spargem ouăle întregi şi le punem în bolul în care preparăm compoziţia, adăugăm sarea şi le batem bine, apoi adăugăm zahărul şi zahărul vanilat şi le frecăm până se uniformizează compoziția. Adăugăm iaurtul, apoi făina cernută în prealabil şi laptele dulce, amestecând bine după fiecare.





Turnăm compoziţia peste fructe şi punem vasul în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 45 de minute (dar după 30 de minute îl verificăm). Scoatem vasul şi îl lăsăm să se răcească.




Se porţionează şi se serveşte, rece sau caldă.


Poftă bună !
Trimiteți un comentariu