Ingrediente:
1 litru de alcool de 96 de grade,
(sau cel puţin 87 de grade),
500 ml apă,
200 g zahăr,
1 plic cu zahăr vanilat,
2 linguri mari de chimion (cu vârf) sau chimen,
250 ml apă pentru decoct.
Mod de preparare:
Fierbem 2 linguri mari de chimion în 250 ml apă şi lăsăm să clocotească aproximativ 20-30 de minute, apoi îl lăsăm acoperit cu un capac să se răcească. Dacă nu avem chimion, putem folosi chimen, după cum am specificat la ingediente.
Într-o cratiţă, punem cele 200 g de zahăr la caramelizat şi, când apare un punct galben la mijloc, începem să amestecăm cu o lingură de lemn, până se lichefiază tot zahărul.
Într-un vas curat punem alcoolul, ceaiul de chimion strecurat, apa de caramel şi zahărul vanilat şi amestecăm totul bine.
Dacă vi se pare că a ieşit prea tare (prea alcoolizat), mai puteţi adăuga apă, dar asta o puteţi face şi mai târziu.
Punem lichidul (cu ajutorul unei pâlnii) în sticle cu dop şi îl lăsăm să se aşeze câteva ore sau chiar 1-2 zile până la servire.
Se serveşte ca aperitiv înainte de masă.
Notă: 1 porţie=50 ml
Un comentariu:
Delicios
Trimiteți un comentariu