Ingrediente:
circa 300 g somon filetat,
un avocado,
50 ml ulei de măsline,
un mango,
o lămâie,
2 mg piper măcinat,
10 mg sare.
Mod de preparare:
- Somonul se taie în bucăți potrivite. Se stropește cu sos de soia și se lasă la frigider pentru 30 de minute. Între timp se mai întoarce de pe o parte pe alta ca să se îmbibe bine peste tot. Între timp se prepară sosul de mango cu avocado.
- Lămâia se spală și i se extrage sucul.
- Avocado se spală, se curăță de coajă și i se scoate sâmburele.
- Mango se spală, se decojește și i se extrage sâmburele.
- Se pun într-un bol toate ingredientele necesare realizării sosului: miezul de mango, miezul de avocado, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul.
- Cu un mixer vertical, le mărunțim și le transformăm într-o pastă fină.
- Se încinge grătarul, pe care îl ungem cu ulei de măsline. Punem fileurile de somon pe grătarul încins și după circa 5 minute le întoarcem pe partea cealaltă. Când sunt pătrunse bine, se trec pe farfuria de servit, se sărează și se piperează.
- Se toarnă pasta peste fileurile de somon și se servește imediat. Dacă dorim, putem să mai adăugăm și altă garnitură în completare. În cazul de față, am completat cu garnitură din piure de spanac.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu