Ingrediente:
1 kg struguri boabe
(Tămâioasă românească, Hamburg, Muscat-Otonel sau alte soiuri de struguri aromați),
3 kg de zahăr,
10 litri de apă,
2 lămâi,
20 g drojdie proaspătă.
Mod de preparare:
Se aleg boabele îndepărtând ciorchinii, se zdrobesc bine și se pun într-o damigeană. Din zahăr și din apă se prepară un sirop care se lasă să se răcească și, când este încă puțin călduț, se toarnă peste strugurii din damigeană. Se adaugă apoi drojdia dizolvată în puțină apă călduță, lămâia curățată de coajă și sâmburi și tăiată foarte mărunt, amestecându-se bine pentru a se omogeniza. Lichidul se toarnă în damigeana care se leagă cu un tifon pus în două. Se poate folosi și un dop special de fermentație care e prevăzut cu un furtunaș la mijloc, ce va trebui pus la celălalt capăt într-un vas cu apă ca să nu pătrundă aerul în damigeană. Se agită damigeana din când în când.
După oprirea fermentației, cu ajutorul unui furtun, se trage cu grijă la sticle care se astupă cu dopuri noi de plută.
Se păstrează la rece.
Calitatea acestui vin crește prin învechire.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu