Ingrediente:
Pește proaspă sau decongelat,
făină albă,
pesmet,
ouă,
sare și piper după gust,
untdelemn pentru prăjit,
lapte dulce (de preferat fără lactoză),
zeamă de lămâie.
Mod de preparare:
Pentru pregătirea peștelui, se procedează exact ca la rețeta PEȘTE PRĂJIT LA TIGAIE. După cum am arătat și la acestă rețetă, peștele e singura carne care nu dezvoltă substanțe toxice dăunătoare prin prăjirea în ulei.
Pentru pane trebuie ales un pește cu mai puține oase și nu foarte gras, cum ar fi de pildă pangasus.
Diferența față de rețeta arătată mai sus este că, în acest caz, peștele, în loc să fie trecut prin mălai și făină, va fi trecut, pe rând, prin făină, ou bătut și pesmet, apoi pus în tigaia cu uleiul încins pentru rumenire. Regulile sunt aceleași ca pentru prăjirea simplă la tigaie.
Peștele pane se servește cu felii de pâine (nu se pretează cu mămăligă), alături de garnituri diverse: orez, cușcuș, cartofi pai, legume. Se pot asocia și murături, salate, măsline sau hrean ras în oțet.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu